Στον Ιβάν Σαββίδη το κανάλι «Ε»

Οριστικοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 11/8/2017 η συμφωνία για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού «Έψιλον» από τον όμιλο Dimera του ομογενούς επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, εντός του Οκτωβρίου ο όμιλος εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να ανακοινώσει στοιχεία για το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα του καναλιού, ενώ η παρουσίαση της συνολικής ανανεωμένης εικόνας του «Έψιλον» υπολογίζεται ότι θα γίνει στις αρχές του 2018. Στο νέο πρόγραμμα, στόχος είναι να δοθεί έμφαση στην ενίσχυση του ενημερωτικού χαρακτήρα του τηλεοπτικού σταθμού.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες από κύκλους που πρόσκεινται στον Ιβάν Σαββίδη, προς το παρόν ουδεμία συζήτηση έχει γίνει, σε σχέση με αλλαγή ή διατήρηση προσώπων στο «Έψιλον».

Ο τηλεοπτικός σταθμός «Εψιλον» δημιουργήθηκε το 2013 από τον επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης, ήδη έχει αποκτήσει τις εφημερίδες «Έθνος» και «Ημερησία», ενώ συμμετέχει και στο MEGA, μέσω Πήγασου.

Ο Ιβάν Σαββίδης με την εταιρία Dimera απέκτησαν τα σήματα των εντύπων της ΠΗΓΑΣΟΣ «ΕΘΝΟΣ», «ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ και «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» που τέθηκαν την Τετάρτη 26/7/2017 σε αναγκαστικό πλειστηριασμό. Τα τρία σήματα κατακυρώθηκαν στην εταιρία του κ. Σαββίδη έναντι προσφοράς 3.580.000 ευρώ που ήταν και η μοναδική που υποβλήθηκε κατά την διαδικασία στο Ειρηνοδικείο και μάλιστα λίγο πριν λήξει ο χρόνος για τις προσφορές που αφορούσαν τα τρία σήματα του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ.

Ειδικότερα, τα σήματα του Έθνους (Έθνος, Έθνος Κυριακής και Ethnos.gr) αυτά πέρασαν στον Ιβάν Σαββίδη έναντι ποσού 3.000.000 ευρώ.

Τα σήματα της Ημερησίας κατέληξαν στον ίδιο όμιλο έναντι τιμήματος, 580.000 ευρώ.