Το ευρώ υποχωρεί κάτω από τα 1,1800 δολάρια, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να μειώνουν τις θέσεις τους στο νόμισμα, πριν την ομιλία της προέδρου της Fed (Federal Reserve), Τζάνετ Γέλεν (Janet Yellen) αργότερα σήμερα Τρίτη 26-9-2017.

Ειδικότερα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,51% στις 15:01 το απόγευμα της Τρίτης 26-9-2017 (ώρα Ελλάδας), στο 1,1787 με το δολάριο.

Αυτό που ξεκίνησε ως αντίδραση μετά τις γερμανικές εκλογές φαίνεται να συνεχίζεται με αποτέλεσμα να λαμβάνει τέλος το ράλι του ευρώ. Η ανησυχία ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα αποτυπώσει επαρκώς τις κινήσεις της για χαλάρωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων (QE) κατά την επόμενη συνεδρίασή της, αυξάνει τις εικασίες ότι το επίπεδο του 1,20 δολ. σηματοδοτεί το όριο της ανοχής της ΕΚΤ για το κοινό νόμισμα προς το παρόν.

Οι επενδυτές με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα στο ευρώ είδαν την αξία των τοποθετήσεών τους να μειώνεται , δεδομένης της τελευταίας αναφοράς της Fed, για φορολογικές μεταρρυθμίσεις στις ΗΠΑ και τις πιθανότητες η ΕΚΤ να διατηρήσει το χαμηλά τον πήχη στη συνεδρίασή της 26ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με αναλύσεις επενδυτικών οίκων στην Ευρώπη Λονδίνο.

Η αδυναμία του ευρώ να πραγματοποιήσει ένα συνεχόμενο ράλι κατά τη διάρκεια του πιο πρόσφατου πολέμου λέξεων μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας έθεσε επίσης αμφιβολίες για το αν μπορεί να δοκιμάσει εκ νέου το επίπεδο των 1,20 δολαρίων.