Πτώση 2,26% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Αρνητικό είναι και σήμερα Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 το κλίμα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσπευσης των stress tests στις ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα stress tests θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2018 και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο, δηλαδή πριν από τη λήξη του Ελληνικού προγράμματος, τον Αύγουστο, όπως ζητεί το ΔΝΤ.

Και σήμερα, ξένα κυρίως χαρτοφυλάκια προχωρούν σε ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών, καθώς τα stress tests μπορεί να αναδείξουν και νέες κεφαλαιακές ανάγκες.

Στις 12:14 το μεσημέρι της Τρίτης 26-9-2017, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαπραγματεύεται στις 725,69 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,26%.

Άκρως αρνητικό ήταν το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να υποκύπτει σε ένα ακόμη τραπεζικό ξεπούλημα (sell off), τη Δευτέρα 25-9-2017, το οποίο πυροδότησε η αβεβαιότητα για τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά και η επόμενη μέρα των γερμανικών εκλογών με τη δυσκολία σχηματισμού της νέας κυβέρνησης και το ενδεχόμενο «κακό σενάριο για την Ελλάδα από τον συνασπισμό Τζαμάικα», σύμφωνα με μεγάλους ξένους επενδυτές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 742,49 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 4,06%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 75,9 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 98,1 εκατ. μετοχές.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές επισημαίνουν ότι υπήρχαν από χθες πολλές εντολές πωλήσεων, οι οποίες ενέτειναν τις πιέσεις.