Καταργείται αναδρομικά το επίδομα ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς

Την κατάργηση του επιδόματος διαμονής σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και υφυπουργούς, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα ψηφιστεί σήμερα, για την Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας. Σύμφωνα με την διάταξη, η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ, όσοι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί από τον Φεβρουάριο του 2015 έλαβαν επίδομα ενοικίου, ύψους έως και 1.000 ευρώ μηνιαίως, θα κληθούν να το επιστρέψουν.

Η κατάργηση του μέτρου ισχύει αναδρομικά από την 1/2/2015, ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή, και επομένως όσοι έλαβαν το επίδομα ενοικίου υποχρεούνται να επιστρέψουν στο Δημόσιο τα χρήματα.

Θυμίζουμε ότι απόφαση ελήφθη μετά τις παραιτήσεις του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου καθώς και της συζύγου του, αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, για το επίδομα ενοικίου. Την πρόθεση του να επιστρέψει την επιδότηση ενοικίου που ελάμβανε από τον Φεβρουαρίου έως τον Αύγουστου του 2015 ως εξωκοινοβουλευτικός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, έχει εκφράσει με δήλωσή του ο Δημήτρης Μάρδας.