Κύπρος: Υπό κράτηση 33χρονος για τη διπλή δολοφονία στο Στρόβολο

Με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση 33χρονος άνδρας, ο οποίος είχε συλληφθεί το απόγευμα της Τετάρτης 25 Απριλίου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με το φόνο του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του, Ντίνας Σεργίου, στο σπίτι τους την περασμένη Πέμπτη. Το διπλό φονικό διαπράχθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στη Λευκωσία. Θύματα ήταν ανδρόγυνο που κατοικούσε στο προάστιο Στρόβολο, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία δολοφονήθηκαν με μαχαίρι. Ωστόσο, αυτό δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ο 33χρονος είπε στους ανακριτές ότι το έγκλημα σχεδιαζόταν εδώ και πέντε χρόνια. «Ξέρω τι έγινε το βράδυ του φόνου, ξέρω το κίνητρο και το σκοπό», φέρεται να είπε στους ανακριτές. Επίσης, την παραμονή του φόνου φέρεται να είχε πει σε γνωστά του πρόσωπα ότι την επόμενη μέρα θα γινόταν πλούσιος.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) της Αστυνομίας ο 33χρονος παραδέχθηκε ότι ανήκει στον ίδιο ζεύγος παπουτσιών, στο οποίο εντοπίστηκε δικό του γενετικό υλικό. Επίσης, η αστυνομία κατέχει επιθετικά αντικείμενα, στα οποία βρέθηκε γενετικό υλικό του υπόπτου. Αναζητείται ωστόσο ακόμη το όργανο του διπλού φονικού και το πορτοφόλι του άτυχου Χατζηγεωργίου.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ δήλωσε στο δικαστήριο ότι εναντίον του υπόπτου διερευνώνται τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνομωσίας για φόνο, της ληστείας και της διάρρηξης.

Πριν τη σύλληψη του άνδρα, ο υπαρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, είχε δηλώσει ότι οι έρευνες για εξιχνίαση της υπόθεσης «βρίσκονται σε καλό δρόμο». Ο κ. Μιχαηλίδης πρόσθεσε ότι «υπάρχουν απαντήσεις σε όλα και θα ανακοινωθούν στον κατάλληλο χρόνο».