Θεσσαλονίκη: 62χρονος εισέβαλε σε συμβολαιογραφικό γραφείο και περιέλουσε με βενζίνη τρία άτομα

Έληξε το απόγευμα της Πέμπτης το περιστατικό που εξελισσόταν επί δύο ώρες σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Φράγκων 12 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν 62χρονος, κρατώντας μπουκάλια με βενζίνη, ταμπουρώθηκε στο γραφείο και απειλούσε να πυρπολήσει τρία άτομα.

Ειδικοί διαπραγματευτές της Αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο τον έπεισαν να παραδοθεί και αυτή την ώρα κρατείται στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου, όπου ανακρίνεται.

Πρόκειται για τον ίδιο άνδρα που το Σεπτέμβριο του 2011 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει έξω από υποκατάστημα τράπεζας της Θεσσαλονίκης, περιλούζοντας το σώμα του με αέριο. Τότε, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών κατάφερε να σωθεί, ενώ η ενέργεια αυτή είχε καταγραφεί ζωντανά από ΜΜΕ. Σε δηλώσεις του αργότερα, συνέδεσε την πράξη του με συσσωρευμένα χρέη που τον οδήγησαν σε αδιέξοδο.

Οικονομικές διαφορές με συμβολαιογράφο από προηγούμενη επιχειρηματική συνεργασία τους φαίνεται ότι αποτέλεσαν τα αίτια για τη σημερινή του πράξη. Γύρω στις 2.30 μετά το μεσημέρι, ο 62χρονος, κρατώντας μπουκάλια με βενζίνη, εισέβαλε στο συμβολαιογραφικό γραφείο, που στεγάζεται στον πρώτο όροφο οικοδομής, και, σύμφωνα με μαρτυρίες, περιέλουσε τον συμβολαιογράφο και τις δύο συνεργάτιδές του.

Εκείνοι τελικά βγήκαν έξω από το γραφείο, ενώ ο ίδιος παρέμεινε μέσα, απειλώντας, κατά πληροφορίες, να το παραδώσει στις φλόγες. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές και επί τόπου έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα, περιπολικά της Αστυνομίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Η περιοχή αποκλείστηκε και η πολυώροφη οικοδομή εκκενώθηκε.

Οι ειδικοί διαπραγματευτές της Αστυνομίας τον προσέγγισαν και προσπάθησαν να τον πείσουν να παραδοθεί, κάτι που συνέβη μετά από περίπου δύο ώρες, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Λίγο πριν τη σύλληψή του ο 62χρονος φαίνεται να έβαλε φωτιά σε χαλί η οποία σβήστηκε άμεσα και δεν πήρε έκταση.

Ο συμβολαιογράφος δήλωσε ότι το επεισόδιο δεν έχει καμία σχέση με πλειστηριασμούς. Υπήρχε μία ιδιωτική διαφορά, οικονομική μεταξύ εμού και αυτού. Μπροστά στον κίνδυνο να βάλει φωτιά στο γραφείο και να έχουμε ανθρώπινα θύματα φύγαμε αμέσως. Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένα θύμα”, πρόσθεσε ο ίδιος.