Νίκη Τραμπ στις εκλογές του 2020 προβλέπει καθηγητής που έχει βρει τον νικητή σε 25 από τις 27 αναμετρήσεις

Οι πιθανότητες νίκης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το 2020 είναι σχεδόν βέβαιες, σύμφωνα με έναν καθηγητή πολιτικών επιστημών του οποίου το εκλογικό μοντέλο έχει ιστορικό ορθών προβλέψεων των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Το Μοντέλο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Stony Brook, Helmut Norpoth δείχνει ότι ο Πρόεδρος Τραμπ έχει πιθανότητα 91% να κερδίσει την επανεκλογή του, σύμφωνα με συνέντευξή του στο Stony Brook News.

Το μοντέλο του Norpoth βασίζεται στα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, και όχι στις δημοσκοπήσεις που χρησιμοποιούνται συχνά ως δείκτες δημοτικότητας. Σύμφωνα με τον Νόρποθ, ο Μπάιντεν βρίσκεται σε πολύ πιο αδύναμη θέση από τον Τραμπ λόγω της κακής εμφάνισής του στους δύο πρώτους αγώνες.

Ο Νόρποθ ήταν ένας από τους λίγους δημοσκόπους που προέβλεψε σωστά τη νίκη του Τραμπ το 2016 και το Μοντέλο του προέβλεψε πέντε από τις έξι προεδρικές εκλογές από το 1996. Όταν εφαρμόστηκε στις προηγούμενες εκλογές, το μοντέλο προέβλεψε σωστά τις 25 από τις 27 τελευταίες εκλογές, χάνοντας μόνο τις εκλογές του 2000 στις οποίες ο Τζορτζ Μπους νίκησε τον Αλ Γκορ και τις εκλογές του 1960 στις οποίες ο Τζον Φ. Κένεντι νίκησε τον Ρίτσαρντ Νίξον.

«Το κλειδί για τις εκλογές του Νοεμβρίου είναι οι προκριματικές εκλογές», δήλωσε ο Norpoth στο Fox News τον Ιούλιο. «Οι προκριματικές μας δίνουν πολλές πληροφορίες. Με βάση αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε πολύ εύκολα το χρίσμα στο κόμμα του. Ο Τζο Μπάιντεν, ο υποψήφιος για τους Δημοκρατικούς, είχε πολλά προβλήματα. Είναι αυτή η καλύτερη απόδοση που δίνει στον Ντόναλντ Τραμπ το προβάδισμα για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

https://uploads.disquscdn.com/images/a9b9fad9fd00f88517aea69fc1b21291959c93e659644451e2d6e6f5d8363b39.jpg

«Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει πώς τα πήγε ο Joe Biden στο New Hampshire», πρόσθεσε ο Norpoth κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο Stony Brook News. «Ήταν τρομερός. Πήρε μόλις το 8,4% των ψήφων, κάτι που είναι απίστευτο για έναν υποψήφιο με οποιαδήποτε φιλοδοξία να είναι πρόεδρος.”

Στις αρχές Αυγούστου, σε δημοσκόπηση του CNN ο Joe Biden κέρδιζε τις εκλογές με ποσοστό 51% και τον Πρόεδρο Τραμπ στο 42%. Οι δημοσκοπήσεις Reuters, ABC / Washington Post, CBS / YouGov και Fox News έδειξαν παρόμοια αποτελέσματα, προβλέποντας τον Μπάιντεν μεταξύ 49% και 53% των δημοφιλών ψήφων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος εκλέγεται από το εκλογικό σώμα, όχι με τη λαϊκή ψήφο, και οι εθνικές δημοσκοπήσεις προσεγγίζουν μόνο τη δημοφιλή ψήφο.

Έτσι, στις προηγούμενες εκλογές, η Χίλαρι Κλίντον έχασε από τον Ντόναλντ Τραμπ αν και είχε καταφέρει να την ψηφίσουν σχεδόν 3 εκατ. περισσότεροι Αμερικανοί. Η Χ. Κλίντον πήρε 65.853.514 ψήφους και ο Ντ. Τραμπ 62.984.828.