Ολοκληρώθηκε η επίθεση κατά του Ισραήλ, λέει το Ιράν

Η επίθεση που εξαπέλυσαν οι φρουροί της επανάστασης κατά του Ισραήλ ολοκληρώθηκε, ανακοίνωσε το Ιράν, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση που υπάρξει νέο χτύπημα από το Ισραήλ το Ιράν θα απαντήσει ξανά.

Το Ιράν λέει ότι η επίθεσή του στο Ισραήλ είναι μια απάντηση στο χτύπημα του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό και «το θέμα μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ολοκληρωθεί».

Η Μόνιμη Αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη είπε ότι η επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής ήταν μια απάντηση στην ισραηλινή «επιθετικότητα κατά των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό».

Το Ισραήλ νωρίτερα αυτόν τον μήνα έπληξε ένα ιρανικό κτίριο στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό, με εκπρόσωπο του στρατού να λέει ότι το Ισραήλ πιστεύει ότι το ιρανικό κτίριο που χτυπήθηκε στην επίθεση ήταν ένα «στρατιωτικό κτίριο».

Η ιρανική αποστολή είπε ότι το θέμα «θεωρείται ολοκληρωμένο».

“Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο σοβαρή. Είναι μια σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του αδίστακτου ισραηλινού καθεστώτος, από το οποίο οι ΗΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ!” Η Μόνιμη Αποστολή του Ιράν πρόσθεσε στη δήλωσή της στο X.

Η αεροπορική άμυνα των ΗΠΑ αναχαίτισε ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στοχεύουν το Ισραήλ, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι

Τα συστήματα αεράμυνας των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή έχουν αναχαιτίσει ορισμένα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους. Οι πηγές δεν διευκρίνισαν πώς οι ΗΠΑ αναχαίτησαν τα drones και πού.

Η IDF λέει ότι η εναέρια άμυνα είναι πλήρως επιχειρησιακή και επαναλαμβάνει τις οδηγίες για το καταφύγιο

Ο υποναύαρχος Daniel Hagari, εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, εξέδωσε μια δήλωση βίντεο το βράδυ του Σαββάτου, επαναλαμβάνοντας οδηγίες στους Ισραηλινούς αμάχους να παραμείνουν σε προστατευμένα μέρη. «Σας υπενθυμίζω ότι από όπου κι αν εκτοξεύεται η απειλή, όταν χτυπήσει συναγερμός πρέπει να μπείτε στο καταφύγιο και να περιμένετε εκεί για τουλάχιστον δέκα λεπτά», είπε ο Χάγκαρι. «Θα ενημερώσουμε σε πραγματικό χρόνο εάν χρειαστεί να μείνετε εκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η Συστοιχία εναέριας άμυνας είναι πλήρως επιχειρησιακή και αναχαιτίζει απειλές όπου απαιτείται, ακόμη και αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή, πολλά αεροπλάνα της IAF βρίσκονται στον αέρα, έτοιμα να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή», συνέχισε ο Χάγαρη. Προειδοποίησε ότι οι πολίτες «μπορεί να ακούσουν εκρήξεις από αναχαιτίσεις ή να πέφτουν συντρίμμια. «Δεδομένου ότι υπάρχει μια ποικιλία απειλών, οι προειδοποιήσεις μπορεί να εκδοθούν σε μεγάλες περιοχές», είπε. “Συνεχίστε να ενεργείτε με υπευθυνότητα και ψυχραιμία όπως κάνατε και να τηρείτε τις οδηγίες. Είμαστε δυνατοί και ικανοί να χειριστούμε αυτό το γεγονός.”