Η κλήρωση του Champions League 13-4-2018

«Πρόωρο τελικό» έβγαλε η κλήρωση της ημιτελικής φάσης του Champions League που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 13-4-2018 στη Νιόν της Ελβετίας, καθώς η Μπάγερν Μονάχου θα αντιμετωπίσει την -κάτοχο του τροπαίου- Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία προσπαθεί να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για τρίτη διαδοχική φορά. Πέρυσι, μάλιστα, η «βασίλισσα» αναμετρήθηκε με τους Βαυαρούς στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 6-3. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα που θα επικρατήσει σε αυτό το ζευγάρι θα είναι η -τυπικά- γηπεδούχος στον τελικό.

Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Λίβερπουλ με τη Ρόμα, 34 χρόνια μετά τη μάχη τους στον τελικό του -τότε- Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, όπου η αγγλική ομάδα είχε επικρατήσει στη διαδικασία των πέναλτι.

Τα ζευγάρια της κλήρωσης των ημιτελικών του Champions League:

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ρόμα (Ιταλία)

Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 24-25 Απριλίου, ενώ οι αγώνες ρεβάνς είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 1-2 Μαΐου. Ο τελικός θα διεξαχθεί στο “NSC Olimpiyskiy” του Κιέβου στις 26 Μαΐου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης με στόχο το treble του 21ου αιώνα

Πέρασαν 42 χρόνια από τότε που η Μπάγερν πανηγύρισε τρία συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών. Αλλα χρόνια, άλλο ποδόσφαιρο. Το είχε κάνει ο Αγιαξ, αλλά και η Ρεάλ Μαδρίτης των πέντε σερί τίτλων.

Στις 26 Μαϊου οι Μαδριλένοι θα προσπαθήσουν να επιχειρήσουν να φτάσουν τα τρία στην σειρά Champions League. Θα επιχειρήσουν το treble του 21ου αιώνα, όπως γράφει χαρακτηριστικά η ισπανική εφημερίδα Marca. Τους απομένουν μόλις τρία παιχνίδια.

Ηδη έχουν γράψει Ιστορία, νικώντας Ατλέτικο (2016) και Γιουβέντους (2017), αφού έγιναν η πρώτη ομάδα που υπερασπίστηκε τον τίτλο του Champions League. Η Ρεάλ Μαδρίτης σίγουρα ζει μια νέα χρυσή εποχή στην κορυφαία διοργάνωση. Έχει κατακτήσει τρία από τα τέσσερα τελευταία τρόπαια και ξεπερνώντας την Γιουβέντους, κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά για όγδοο συνεχόμενο έτος. Από το 2011, οι Μαδριλένοι ήταν πάντα στο προτελευταίο στάδιο του διαγωνισμού.

Επτά τίτλους κέρδισε τον τελευταίο αιώνα και πέντε  ήδη αυτόν που διανύουμε. Μαζί της τα ημιτελικά βρίσκονται, Μπάγερν, Λίβερπουλ και Ρόμα, που θα προσπαθήσουν να σταματήσουν την ηγεμονία της τα τελευταία χρόνια. Μία  από αυτές σε δύο αγώνες, ο άλλος στον τελικό, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης εάν φτάσει, θα έχει 37 χρόνια να χάσει, κερδίζοντας τους έξι τελευταίους.