Με νέα διήμερη άδεια βγήκε από τις φυλακές ο Κουφοντίνας

Εξήλθε στις 09:05 το πρωί της Παρασκευής 9-2-2018, από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο τρομοκράτης της οργάνωσης 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, καθώς έλαβε νέα διήμερη άδεια εξόδου με απόφαση του συμβουλίου των φυλακών.

Ο Δ. Κουφοντίνας συνοδευόταν από τον γιο του, αλλά και τη δικηγόρο του, ενώ αρκετοί ήταν οι υποστηρικτές του που τον περίμεναν και χειροκρότησαν κατά την έξοδό του. Θα διαμένει στο σπίτι του στον Βαρνάβα και είναι υποχρεωμένος, σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου, να εμφανίζεται δύο φορές την ημέρας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ, σε δηλώσεις της μετά την έξοδο του Δ.Κουφοντίνα από τις φυλακές, είπε: «είναι στα πλαίσια μιας κανονικότητας και κανονικότητα σημαίνει εφαρμογή του κανόνα. Τον κανόνα τον ορίζει ο νόμος. Εύχομαι, ελπίζω, ότι και στο μέλλον θα το αντιληφθείτε και εσείς ως μια κανονικότητα και δεν θα χρειάζεται να είστε εδώ και νομίζω και ότι και εσείς θα είστε καλύτερα. Να πω, επίσης, ότι δεν υπάρχει λόγος κάθε φορά που παίρνει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας να τον δικάζουν και να τον ξαναδικάζουν τα κανάλια. Τον δίκασαν.Κ αι δεν χρειάζεται να του αυξάνεται και την ποινή. Ακούω που αυξάνετε την ποινή του, ακούω 16 φορές ισόβια. Όσα ισόβια και να του βάλετε η ζωή του είναι μία».

Σε ερώτηση αν η επόμενη άδεια θα είναι μεγαλύτερη, η κ. Κούρτοβικ είπε ότι αυτό δεν το ξέρει καθώς είναι κάτι που θα το αποφασίσει το συμβούλιο των φυλακών και ο νόμος το προβλέπει.

Αντιδράσεις

Αμεση ήταν η αντίδραση για τη νέα άδεια που έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας από τη φυλακή από την Βρετανίδα πρέσβη στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ, που έγραψε στο Twitter: «Είναι εξαιρετικά αποκαρδιωτικό να βλέπει κανείς έναν αμετανόητο κατάδικο τρομοκράτη να ξαναβγαίνει έτσι από τη φυλακή. Σεβόμαστε την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη όμως για μια ακόμη φορά, η μνήμη των θυμάτων τρομοκρατίας και τα συναισθήματα των οικογενειών τους προσβάλλονται βάναυσα».