Συλλαλητήριο Αθήνας: 140.000 κόσμου λέει η Αστυνομία, 1.500.000 οι διοργανωτές

Μετά την γκάφα που έκανε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Αστυνομία απέφυγε αρχικά να κάνει εκτίμηση για το πλήθος κόσμου που παραβρίσκεται στη μεγάλη διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος το μεσημέρι της Κυριακής 4-2-2018. Ανεπίσημα, ανώτερα στελέχη της ΕΛ. ΑΣ. μιλούσαν για εκατοντάδες χιλιάδες. Η επίσημη εκτίμηση της Αστυνομίας ανακοινώθηκε το απόγευμα αναφέρει μόλις 140.000 άτομα όταν στη Θεσσαλονίκη είχε υπολογίσει 90.000.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται:

«Από ώρα 12:00 σήμερα (04-02-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ. περίπου.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έλαβε από νωρίς το πρωί σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 283 λεωφορεία, από τα οποία 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι διαδηλωτές έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο ενώ συνεχίζουν να προσέρχονται κατά χιλιάδες στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Την εκτίμηση ότι στο συλλαλητήριο των ΑΘηνών θα προσέλθουν πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμο, προχώρησε το πρωί της Κυριακής ο προεδρεύων της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης Μιχάλης Πατσίκας.

Κεντρικοί ομιλητές στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης και ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος.

Επίσης χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία Κρητών. Βέβαιη θεωρείται και η παρουσία απογόνων Μακεδονομάχων στην κεντρική εξέδρα. Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, χαιρετισμό θα απευθύνει η συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Νίνα Γκατζούλη.

Στο συλλατήριο της Αθήνας βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός Αντωνης Σαμαράς. Το παρών έδωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Βασίλης Λεβέντης. Επίσης στο χώρο του συλλαλητηρίου βρίσκεται και ο Γ.Γ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.